Weekend waarin het kwartje verkeerd valt!

De agenda voor team Bouw en Techniek was bomvol afgelopen weekend. Met de 5 en 10 kilometer op het NK afstanden, de KPMS marathoncup 2 en een massa-start verscheen het team maar liefst vier keer aan de start.

10 en 5 km NK afstanden

Op de 10 km op het NK afstanden reed Mats Stoltenborg een prima rit. Na een spannende strijd tegen Jan Blokhuizen finishte hij in een tijd van 13.06. Normaliter was deze tijd voldoende om zich te plaatsen voor het wereldbekercircuit, echter bleek Stoltenborg tijdens een wissel Blokhuizen gehinderd te hebben en werd hij gediskwalificeerd.

Op de 5 km wisten de mannen van het team geen potten te breken. Remco Schouten reed een keurige rit en eindigde als 16e. Mats Stoltenborg en Bart de Vries finishten als 18e en 20e.

uitslagen 

Marathoncup 2

Bij de marathoncup 2 werd Robert Post het slachtoffer van een falende jury. Post nam in de finale een ronde voorsprong op het peloton en behoorde de finale te rijden met 3 andere koplopers. De jury besloot echter ter plaatse uit de lucht gegrepen regels te introduceren en ontnam Post de ronde voorsprong. Hierdoor werd Post als 4e geklasseerd en werd het team een podiumplaats ontnomen.

Bij de wedstrijd was er een zestigtal relaties en sponsoren van het team aanwezig. Ondanks de jurybeslissing beleefden zij een geslaagde avond in het gezellig drukke Leeuwarden.

uitslag

Massa-start

Het toetje van het weekend was de massa-start. Ook hierbij viel kwalificatie voor het world-cup circuit te verdienen. Robert Post (8e) en Kars Jansman (12e) lieten zich veelvuldig van voren zien maar wisten uiteindelijk geen world-cup ticket in de wacht te slepen.

uitslag

2017-1-BOU-Robert Post


Fatal error: Call to undefined function adrotate_block() in /home/scha8705/public_html/wp-content/themes/arras/single.php on line 19