Stoltenborg tweede, Post derde na zinderende finale Hoorn

bron: (www.schaatspeloton.nl In Hoorn heeft Ingmar Berga  de vierde editie van de Sjoerd Huisman Bokaal gewonnen. De Drent klopte in de slotmeters Mats Stoltenborg (Bouw & Techniek) met wie hij na het afsprinten van het peloton uit de kopgroep van vijftien man ontsnapt was. Berga kwam in de voorlaatste ronde pas bij Stoltenborg die na zijn overwinning vorige week in Haarlem even solo op weg leek naar een tweede overwinning. Robert Post (Bouw & Techniek) sprintte achter het strijdende tweetal naar de derde plaats.

De grote groep van vijftien rijders ontstond zo¬ín 50 ronden voor het eind toen bijna elle ploegen zich voorin vonden en het groene sein gaven voor de aanval. 

Na het afsprinten van het peloton trok Mats Stoltenborg meteen door. De winnaar van de wedstrijd vorige week in Haarlem kreeg Ingmar Berga met zich mee terwijl achter hen de achtervolging in de rest van de groep niet op gang kwam. Met het rondenbord op vijf loste Stoltenborg Berga en leek hij op weg naar zijn tweede overwinning op rij. Berga wist echter net een langere adem te hebben en greep Stoltenborg in de voorlaatste ronde. In de laatste ronde toonde Ingmar Berga zich het snelst. Mats Stoltenborg moest genoegen nemen met de tweede plaats, Robert Post eindigde als derde op het podium.

uitslag

videoverslag


Fatal error: Call to undefined function adrotate_block() in /home/scha8705/public_html/wp-content/themes/arras/single.php on line 19