Robert Post wint massa-start klassement

Bij de heren ging de dagwinst naar Crispijn Ariëns. Janneke Ensing en Robert Post legden beslag op de eindklassement van de massa-start competitie.

Bij de heren ging de winst in de slotwedstrijd van de competitie naar Crispijn Ariëns. In de sprint bleef hij Robert Post en Gary Hekman de baas. Het was een pittige koers, waarin meerdere rijders kans hadden op de winst. “Zo’n wedstrijd als vanavond bewijst maar weer hoe moeilijk zo’n mass startwedstrijd is. Mannen van Clafis en AB Vakwerk proberen hun kopmannen (Stroetinga en Hekman, red.) in een kansrijke positie te krijgen, maar dan profiteren anderen daarvan (Ariëns en Post, red.)”, analyseerde bondscoach Geert Kuiper de herenwedstrijd. “Het geeft aan hoe onvoorspelbaar de mass start kan zijn. En hoe moeilijk het is om te beoordelen wie de besten zijn.” En dus wie Kuiper straks moet gaan kiezen voor de Spelen. Een en ander zal ook afhangen wie zich straks tijdens het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) eind december weten te plaatsen voor PyeongChang.

Robert Post wist met een tweede plaats in de daguitslag ruimschoots het klassement te winnen. Kars Jansman (opleiding B&T) werd zesde in het eindklassement.

daguitslag

eindklassement

 


Fatal error: Call to undefined function adrotate_block() in /home/scha8705/public_html/wp-content/themes/arras/single.php on line 19