Remco Schouten sluit vierdaagse af met vierde plaats, sprintklassement voor Bart de Vries

Vier verschillende locaties, 455 ronden en vier dagen lang strijd. Van afgelopen donderdag tot zondag stond de Trachitol vierdaagse op het programma. Team Bouw en Techniek toonde zich strijdbaar en behaalde enkele mooie ereplaatsen. 

Dag 1. 

Op de eerste dag ontsnapt er een grote kopgroep met daarbij Bart de Vries en Mats Stoltenborg. Stoltenborg probeert in de finale te ontsnappen aan de medevluchters en wordt op slechts 400 meter voor het einde ingehaald. Bart de Vries sprintte vervolgens naar een mooie derde plaats en nam de leiding in het sprintklassement. 

Dag 2 en 3

Dag 2 en 3 zijn wedstrijden die uitlopen op een massasprint. Hoewel Mats Stoltenborg twee keer naar een top-10 notering sprint weet het team niet zijn stempel te drukken op deze wedstrijden. Wel breidt Bart de Vries zijn leiding in het sprintklassement uit waardoor hij zich bij de derde dag al verzekerd van winst in het sprintklassement. 

Dag 4

Dag 4 brengt een wedstrijd waarbij alle rijders de inspanningen van de eerste drie dagen beginnen te voelen. Halverwege de koers van 150 ronden ontstaat er een kopgroep met daarbij Mats Stoltenborg, Jordy Harink en Remco Schouten. Diep in de finale blijft Remco Schouten over met een groep van vijf rijders, na een zinderende sprint behaald hij de vierde plaats. 

Mats Stoltenborg behaald in de vierdaagse een vijfde plaats in het eindklassement en Bart de Vries wint het sprintklassement. 

Uitslag