Mats magistraal naar winst in Thialf

(bron: schaatsen.nl) Na een zinderende strijd in Thialf mocht Mats Stoltenborg zich de winnaar noemen. Hij hield Jorrit Bergsma en Marcel van Ham achter zich.

Stoltenborg, Bergsma en Van Ham gingen er met nog ruim vijftig ronden te gaan met zijn drie├źn vandoor. Het trio werkte goed samen en tien rondjes later hadden ze een ronde voorsprong te pakken. Stoltenborg probeerde het vervolgens nog een keer en zette zijn ploeg Bouw & Techniek op kop om een tweede ronde te pakken, maar Team Okay Fashion & Jeans (met Van Ham) liet dit niet toe. 

In de slotfase van deze loeizware koers zetten de teamgenoten van Stoltenborg alles op alles om hem in een ideale positie aan de finale te laten beginnen. Soltenborg, Bergsma en Van Ham bleven vervolgens in de finale lang in surplace-modus, maar met nog een ronde te gaan schroefde Bergsma het tempo op. In de laatste bocht ging Stoltenborg binnendoor en bleef Bergsma voor. “Normaal gesproken hoor ik geen sprint te winnen, dus dat ik hier win, zegt wel genoeg over de koers”, aldus Stoltenborg, die na Bart Swings vorige week de overwinning in de ploeg hield. “We hebben vandaag met de hele ploeg volle bak gereden en we hebben ze allemaal gesloopt.”

Relatie-avond team Bouw en Techniek

Ruim 70 relaties van team Bouw en Techniek zagen Stoltenborg naar de overwinning snellen! Met een geslaagde teampresentatie vooraf en een prachtige wedstrijd was dit pure reclame voor de sport en voor team Bouw en Techniek.

Live Uitzendingen

De drukbezochte wedstrijd in Thialf werd door Tv-Fryslan live uitgezonden, was middels een samenvatting te zien in NOS Studio Sport en werd zoals alle marathoncup-wedstrijden via een livestream live uitgezonden. 

Uitslag