Het team

De rijders:

Schermafbeelding 2016-05-10 om 18.50.12Mats Stoltenborg 

Woonplaats: Hoofddorp

Leeftijd: 24

Beroep: Marathonschaatser/ Student

Sportieve carrière: Mats heeft het marathonschaatsen geleerd van elfstedentochtwinnaar Henk Angenent. Daarna is hij twee jaar uitgekomen voor team Tjolk alvorens hij schaatsteam Bouw en Techniek kwam versterken.

Prestaties: Meerdere podiumplaatsen topdivisie en winnaar Topdivisie wedstrijd Rotterdam en Alkmaar. Nederlands kampioen 5 en 10 kilometer neo-senioren. Nederlands kampioen marathon junioren 2012.

Ambitie: ”Aanvallen en winnen”

Schermafbeelding 2016-05-10 om 19.02.34
Remco Schouten (twitter: @remcoschouten)

Woonplaats: Ammerstol

Leeftijd: 22 jaar

Beroep: Marathonschaatser/ Fietsenmaker

Sportieve carrière: Afgelopen jaar debuut topdivisie , dit jaar nieuw bij schaatsteam Bouw en Techniek.

Prestaties: Nederlands kampioen en winnaar eindklassement Beloften divisie seizoen 2014/2015.  2e plaats NK marathonschaatsen 2017

Ambitie: ‘‘wedstrijd winnen”.

 

Robert Post IMG_1048

Woonplaats: Groningen

Leeftijd: 23

Beroep: Marathonschaatser

Sportieve carrière: Robert is in het schaatsseizoen 2012-2013 gepromoveerd naar de Top Divisie. Aankomend seizoen maakt hij zijn debuut voor schaatsteam Bouw en Techniek.

Prestaties: 1e plaats jongerenklassement 2014-2015, 4e plaats algemeen klassement marathon cup. Meerdere podiumplaatsen marathoncup. 3e plaats NK marathonschaatsen 2017

Ambities: “ik wil een marathon winnen. Daarnaast wil ik een bijdrage leveren aan teamoverwinningen.”


Schermafbeelding 2017-08-15 om 21.44.42Kars Jansman

WoonplaatsHeerenveen

Leeftijd: 22

Beroep: Marathonschaatser/ student HBO technische bedrijfskunde

Sportieve carrière: Kars maakt dit jaar zijn debuut bij schaatsteam Bouw en Techniek. Afgelopen jaar maakte hij deel uit van team Victorie.

Prestaties: 1e plaats marathon 1e divisie Haarlem

Ambities: ”Ik wil een podiumplaats behalen op het kunstijs bij de topdivisie.

Schermafbeelding 2017-08-15 om 21.45.21
Jordy Harink 

Woonplaats: Rouveen

Leeftijd: 22 jaar

Beroep: marathonschaatser

Sportieve carrière: Jordy maakt dit jaar zijn debuut bij het schaatsteam Bouw en Techniek en wil de stap naar de absolute top van het marathonschaatsen maken. Dit jaar is hij Nederlands kampioen skeeleren geworden.

Prestaties

3e grand prix Falun (Zweden) 2016. Nederlands kampioen skeeleren.

Ambities

”Ik heb een duidelijke ambitie; een wedstrijd winnen.”

BartdvBart de Vries

Woonplaats: Heerenveen

Leeftijd: 27

Beroep: marathonschaatser/ student

Sportieve carrière: Bart is gepromoveerd naar de topdivisie in het jaar 2007-2008. Sinds afgelopen seizoen maakt hij deel uit van schaatsteam Bouw en Techniek.

Prestaties: 3 overwinningen in marathonchup en 1 overwinning op een natuurijscriterium. 2e plaats op het NK kunstijs. 1e plaats jongerenklassement en 1e plaats Super Prestige klassement. Meerdere podiumplaatsen op zowel natuur- en kunstijs.

Ambitie: “Ik wil mezelf en de ploeg de kans geven om wedstrijden te winnen en deze kansen ook verzilveren.”

GetAttachment.aspxJeroen de Vries (trainer en coach)

Woonplaats: Sint Nicolaasga

Sportieve carrière: Jeroen is jarenlang A-rijder geweest en sinds 2008 niet meer actief als marathonschaatser. In zijn carrière als marathonschaatser heeft Jeroen vele wedstrijden gewonnen met als hoogtepunt de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee.

Ambitie: Jeroen is seizoen 2011-2013 begonnen bij de ploeg van Radson-Jinstal, omdat hij veel potentie zag in de ploeg. Jeroen is van mening dat als de ploeg elke wedstrijd goed meedoet de prestaties dan vanzelf komen. Dit is inmiddels gebleken uit de behaalde overwinningen.

Voor 2015 heeft Jeroen als doel gesteld het team naar overwinningen te begeleiden. Hij blaast echter niet te hoog van de toren: “We willen graag winnen, maar je kunt niet zeggen ‘we gaan winnen’. Je weet nooit wat er tijdens een wedstrijd gebeurt, je weet niet hoe goed de andere schaatsers zijn, je kunt alleen uitgaan van je eigen kracht.”

Schermafbeelding 2017-08-15 om 22.05.30

 Ron Neymann (trainer / coach)

Woonplaats: Giethoorn

Sportieve carrière: Ron is in het verleden verdienstelijk schaatser geweest en heeft als trainer gewerkt bij zowel verschillende (commerciële) langebaanteams als marathonploegen.

Ambitie: Ron wil bijdragen dat het team een winnaarsmentaliteit krijgt.

dolf wismanDolf Wissmann (ploegen vertegenwoordiger)

Woonplaats: Leeuwarden

Doel: In 2010 zijn we met Jinstal begonnen in de marathonsport. Ik was een behoorlijke onbekende in deze wereld, maar heb mijn ogen uitgekeken. Je kunt wel spreken van liefde op het eerste gezicht. Dit jaar gaan we weer een stapje verder en hebben we alles professioneler aangepakt. De vruchten plukken we hier nu al van, en het seizoen moet nog beginnen. Dat belooft wat! Ik denk dat we een ambitieuze ploeg hebben met de perfecte mix tussen jong & oud en dus ook tussen jongens die net komen kijken en ervaren rotten.