Het team

De rijders:

Schermafbeelding 2016-05-10 om 18.50.12Mats Stoltenborg 

Woonplaats: Hoofddorp

Wedstrijdnummer: 44

Beroep: Marathonschaatser

Sportieve carrière: Mats heeft het marathonschaatsen geleerd van elfstedentochtwinnaar Henk Angenent. Daarna is hij twee jaar uitgekomen voor team Tjolk alvorens hij schaatsteam Bouw en Techniek kwam versterken.

Prestaties: Meerdere podiumplaatsen topdivisie en winnaar Topdivisie wedstrijd Rotterdam, Haarlem en Alkmaar. Nederlands kampioen 5 en 10 kilometer neo-senioren. Nederlands kampioen marathon junioren 2012.

In het seizoen 2017/2018 maakte Mats Stoltenborg indruk door met een solo-aanval de wedstrijd in Haarlem te winnen.

Ambitie: ”Aanvallen en winnen”. Daarnaast wil Mats zowel hoge ogen gooien op zowel de marathon als het langebaanschaatsen.

Schermafbeelding 2016-05-10 om 19.02.34 Remco Schouten (twitter: @remcoschouten)

Woonplaats: Ammerstol/ Heerenveen

Wedstrijdnummer: 25

Beroep: Marathonschaatser/ Fietsenmaker

Sportieve carrière: Afgelopen jaar debuut topdivisie , dit jaar nieuw bij schaatsteam Bouw en Techniek.

Prestaties: Nederlands kampioen en winnaar eindklassement Beloften divisie seizoen 2014/2015.  2e plaats NK marathonschaatsen 2017. 3e plaats natuurijswedstrijd Noordlaren.

In het seizoen 2017/2018 maakte Remco Schouten indruk door op de loodzware natuurijswedstrijd in Noordlaren als derde te finishen.

Ambitie: ‘‘wedstrijd winnen”.

 

Robert Post IMG_1048

Woonplaats: Groningen

Wedstrijdnummer: 48

Beroep: Marathonschaatser

Sportieve carrière: Robert is in het schaatsseizoen 2012-2013 gepromoveerd naar de Top Divisie. Aankomend seizoen wordt zijn 4e seizoen bij schaatsteam Bouw en Techniek.

Prestaties: 1e plaats jongerenklassement 2014-2015, 3e plaats algemeen klassement marathon cup 2017/2018. Meerdere podiumplaatsen marathoncup. 3e plaats NK marathonschaatsen 2017

Robert Post is een rijder die zowel in de aanval als in de sprint een topuitslag kan rijden. Hierdoor is hij vaak goed gepositioneerd in klassementen.

Ambities: “ik wil een marathon winnen. Daarnaast wil ik een bijdrage leveren aan teamoverwinningen.”


Schermafbeelding 2017-08-15 om 21.44.42Kars Jansman

WoonplaatsHeerenveen

Wedstrijdnummer: 6

Beroep: Marathonschaatser/ student HBO technische bedrijfskunde

Sportieve carrière: Kars maakte afgelopen jaar zijn debuut bij schaatsteam Bouw en Techniek. Daarvoor maakte hij deel uit van team Victorie. Kars is een allround talent die een grote toekomst in het marathonschaatsen in het verschiet heeft.

Prestaties:  2e plaats marathon op natuurijs in Lulea

Ambities: ”Ik wil een podiumplaats behalen op het kunstijs bij de topdivisie.

Schermafbeelding 2017-08-15 om 21.45.21Jordy Harink 

Woonplaats: Rouveen

Wedstrijdnummer: 66

Beroep: marathonschaatser

Sportieve carrière: Jordy gaat dit jaar op voor het tweede jaar bij schaatsteam Bouw en Techniek en wil de stap naar de absolute top van het marathonschaatsen maken. Afgelopen jaar is hij Nederlands kampioen skeeleren geworden.

Prestaties

3e grand prix Falun (Zweden) 2016. Nederlands kampioen skeeleren 2017. 3e plaats grand prix Lulea (Zweden)

Ambities

”Ik heb een duidelijke ambitie; een wedstrijd winnen.”

BartdvBart de Vries

Woonplaats: Heerenveen

Wedstrijdnummer: 91

Beroep: marathonschaatser/ docent CIOS Heerenveen

Sportieve carrière: Bart is gepromoveerd naar de topdivisie in het jaar 2007-2008. Sinds afgelopen seizoen maakt hij deel uit van schaatsteam Bouw en Techniek.

Prestaties: 4 overwinningen in marathoncup en 2 overwinningen op een natuurijscriterium. 2e plaats op het NK kunstijs. 1e plaats jongerenklassement en 1e plaats Super Prestige klassement. Meerdere podiumplaatsen op zowel natuur- en kunstijs.

Afgelopen seizoen wist Bart twee wedstrijden te winnen, hij kwam in Den Haag en Arnhem als eerste over de streep.

Ambitie: “Ik wil mezelf en de ploeg de kans geven om wedstrijden te winnen en deze kansen ook verzilveren.”

Schermafbeelding 2017-10-22 om 12.01.04Bart Swings

Woonplaats: Herent (België)

Wedstrijdnummer: B39

Beroep: skeeleraar/ schaatser

Prestaties: Meervoudig wereldkampioen skeeleren. 3 keer winst in marathonschaatscompetitie. Meerdere top drie noteringen wereldbekerschaatsen. Olympisch brons massa-start. 

Afgelopen seizoen wist Bart Swings de marathon in Breda te winnen.

Ambitie: Bart Swings zal circa vijf marathons voor team Bouw en Techniek schaatsen en wil daarbij meestrijden voor de winst.

 

Schermafbeelding 2017-08-15 om 22.05.30Ron Neymann (trainer / coach)

Woonplaats: Giethoorn

Sportieve carrière: Ron is in het verleden verdienstelijk schaatser geweest en heeft als trainer gewerkt bij zowel verschillende (commerciële) langebaanteams als marathonploegen. Van het seizoen 2017/2018 is Ron actief bij team Bouw en Techniek. Hij heeft het stokje van oud-ploegleider Jeroen de Vries overgenomen.

Ambitie: Ron wil bijdragen dat het team een winnaarsmentaliteit krijgt en elke wedstrijd gaat strijden voor de winst. Daarnaast probeert hij het team optimaal te faciliteren.

dolf wismanDolf Wissmann (ploegen vertegenwoordiger)

Woonplaats: Leeuwarden

Doel: In 2010 zijn we met Jinstal begonnen in de marathonsport. Ik was een behoorlijke onbekende in deze wereld, maar heb mijn ogen uitgekeken. Je kunt wel spreken van liefde op het eerste gezicht. Dit jaar gaan we weer een stapje verder en hebben we alles professioneler aangepakt. De vruchten plukken we hier nu al van, en het seizoen moet nog beginnen. Dat belooft wat! Ik denk dat we een ambitieuze ploeg hebben met de perfecte mix tussen jong & oud en dus ook tussen jongens die net komen kijken en ervaren rotten.