Bart Swings tweede bij seizoensopening Amsterdam

(bron: schaatspeloton.nlIn Amsterdam heeft Evert Hoolwerf de openingswedstrijd van het seizoen gewonnen. De Eemdijker klopte in de sprint Bart Swings (Bouw & Techniek) en Crispijn Ariëns. 

Bij de mannen ontstond al in de eerste helft van de wedstrijd een omvangrijke kopgroep van eenentwintig man. Hier was Bouw & Techniek met vijf man sterk vertegenwoordigd. In de wedstrijd die volgde waar nog vele speldenprikken werden gegeven slaagde geen van de aanvallen op de steeds winderiger worden Jaap Edenbaan.

Debutant Kars Jansman (Opleiding voor B&T), die zich knap in de kopgroep had gereden, kon zich helaas niet mengen in de finale. Na een val in de afsprint van het peloton eindigde hij ongeluk op het ijs en was geslagen.

In de finale plaatste Jorrit Bergsma een solo aanval. De Olympisch Kampioen hield het rondenlang vol en Bouw & Techniek dat de achtervolging leidde verloor man na man aan de inspanning. Uiteindelijk bleven alleen Robert Post en Bart Swings voor de rood-gele formatie over. Post kwam bij het luiden van de bel in aanvaring met de sterk naar binnen sturende Bob de Vries. Een ronde later was op de meet Evert Hoolwerf te snel voor Bart Swings en Crispijn Ariëns die derde werd. Robert Post eindigde als vierde.

Livestream terugkijken

Uitslag 

Schermafbeelding 2017-10-22 om 11.34.03


Fatal error: Call to undefined function adrotate_block() in /home/scha8705/public_html/wp-content/themes/arras/single.php on line 19