Bart Swings nipt tweede bij marathoncup finale Amsterdam

Bart Swings is bij de marathoncup finale in Amsterdam nipt geklopt door Simon Schouten. Na perfect teamspel in de finale wist Bart Swings samen met Remco Schouten, Bob  de Vries, Simon Schouten en Sjoerd den Hertog een ronde voorsprong te nemen. 

Remco Schouten bracht zijn teamgenoot in een zetel naar de eindsprint. Daarin bleek Simon Schouten echter net sneller. 

De Belgische olympia-ganger Bart Swings leek lang op weg naar zijn tweede zege van dit seizoen, maar zag in de laatste meters toch nog Schouten voorbij komen. ’’Ik liep geen goede laatste bocht’’, verklaarde Swings. ’’Dat gaf Schouten de gelegenheid om met meer snelheid uit die bocht te komen.’’

De aanwezigheid van Swings in Amsterdam was een aangename verrassing, maar een weloverwogen keuze van de man van Bouw & Techniek. ’’Volgende week rijd ik in Amsterdam het WK Allround op de Coolste Baan van Nederland. Dan is het natuurlijk prettig om een week eerder al een beetje te wennen aan het rijden op buitenijs’’, verklaarde Swings.

Eindklassement

Robert Post is in het eindklassement van de KPN marathoncup derde geworden. Team Bouw en Techniek is in het ploegenklassement tweede geëindigd. 

Uitslag