Bart de Vries snelt naar derde plaats tijdens dag 1 van de vierdaagse

(bron: schaatsen.nl

Bart de Vries werd derde in de sprint van de kopgroep bij de opening van de vierdaagse

Al vroeg in de koers over tachtig ronden vertrok een kopgroep van dertien man (Crispijn Ariëns, Bart de Vries, Mark van der Harst, Ingmar Berga, Christiaan Hoekstra, Kevin Hoekstra, Bob de Vries, Mart Bruggink, Marcel van Ham, Evert Hoolwerf, Willem Hoolwerf, Mats Stoltenborg en Danny Stam) die snel een ronde te pakken hadden op het peloton. Nadat zij aansloten, spaarden de ploegen vooral de krachten van hun koplopers. 

Daarna was het positie zoeken voor de kopgroep, die na het verlaten van de wedstrijd door Christiaan Hoekstra nog uit twaalf schaatsers bestond. Ingmar Berga waagde het op een eerste aanval, maar de benen waren een ronde later leeg. Vervolgens waagden ook Willem Hoolwerf en Marcel van Ham een poging. Bob de Vries ging in de achtervolging, wat er op wees dat door Royal A-ware voor Evert Hoolwerf gereden zou worden.

Mats Stoltenborg, die tijdens de KPN Marathon Cup al toonde sterk te zijn, demarreerde met vijf ronden te gaan en deed daarmee een eerste serieuze wegrijdpoging. De voorsprong groeide met de bel in zicht tot wel drie seconden. “Mats moet je eigenlijk geen tien meter geven, want hij is hartstikke sterk op dit moment”, lacht winnaar Hoolwerf na afloop. “Gelukkig konden we hem terugpakken, maar het is een mannetje om op te letten.” 

“Ik koos in de laatste ronde de buitenkant en had vrij baan”, beschrijft Hoolwerf de finish. Achter hem maakten Crispijn Ariëns en Bart de Vries het podium compleet.  

Morgen gaat de vierdaagse verder in Utrecht

uitslag