1e week Weissensee: Schouten 3e op criterium, Post 6e bij ONK en ploeg vierde in ploegenachtervolging

Criterium

Remco Schouten is bij de opening van het bal op de Weissensee 3e geworden. Diep in de finale ontsnapte hij samen met teamgenoot Mats Stoltenborg en twee rijders van het OKAY team. In de eindsprint tussen deze vier rijders bleken de rijders van OKAY de sterkste maar Schouten wist dankzij een sterke koers de derde plaats te behalen. 

Uitslag

ONK

Op het ONK is Robert Post zesde geworden. De wedstrijd over honderd kilometer liep uit op een massasprint. In de tumultueuze massasprint kon Post net niet meestrijden om de medailles. Het ONK was een wedstrijd waarin ondanks vele ontsnappingspogingen niemand aan het hoge tempo van het Peloton kon ontsnappen. 

Uitslag

Ploegenachtervolging

Team Bouw en Techniek is bij de ploegenachtervolging 4e geworden. Het team was in een heftige strijd verwikkeld om de derde plek maar een valpartij van Remco Schouten en Robert Post gooide roet in het eten, hierdoor bleek de vierde plaats het maximaal haalbare. Post kwam niet geheel ongeschonden uit de strijd. Hij werd geraakt door de schaats van Remco Schouten en moest langs de EHBO-post om een drietal hechtingen in zijn been te krijgen.

Uitslag

Alternatieve Elfstedentocht

Morgen staat de alternatieve elfstedentocht op het programma. De rijders zullen dan strijden in de koers van 200 kilometer.